O kuchyni

Od září 2015 máme nový jídelní lístek, který sestavoval náš šéfkuchař. Snažíme se vařit z prvotřídních lokálních surovin, které nám dodávají místní dodavatelé jako například firma Plocha, která nám dodává maso či sádky Tábor pana Pecha.

Nově využíváme moderních metod pomalého vaření ve vakuu – souse-vide – čemuž jsem přizpůsobili vybavení kuchyně. Sous-vide (z francouzštiny, v překladu znamená "ve vakuu") je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Takto vakuované se potraviny (maso, ryby, zelenina nebo ovoce) pošírují po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin – někdy až 72 – při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C. Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání v přesně teplotně kontrolované vodní lázni.

Víno

Česká bílá vína dodává rodinné vinařství Zemánek z Velkých Bílovic , www.vinozemanek.cz, jako jediné restauraci v Táboře a okolí.

Červená vína dodává moravské vinařství Ing. Michlovský z Rakvic, www.michlovsky.com, který vyhrál v roce 2015 mnoho mezinárodních vinařských soutěží jako Terravino Izrael, PIWI Wine Award, AWC Wiena, Prague Wine Trophy atd.

Káva

Kávu jsme vybírali dlouhou cestou přes běžně dostupné značky jako Coffee source, Lavazza, illy atd.  až jsme došli k italské značce MISCELAND´ORO s nádechem hořké čokolády pražené pod Milánem a primárním trhem Sicílie.