O kuchyni

Od září 2015 máme nový jídelní lístek, který sestavoval náš šéfkuchař. Snažíme se vařit z prvotřídních lokálních surovin, které nám dodávají místní dodavatelé jako například firma Plocha, která nám dodává maso anebo prvotřídní ryby ze sádek Esox Tábor pana Pecha.

Nově využíváme moderních metod pomalého vaření ve vakuu – souse-vide – čemuž jsme i přizpůsobili vybavení kuchyně. Sous-vide (francouzky "ve vakuu") je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Takto vakuované se potraviny (maso, ryby, zelenina nebo ovoce) pošírují po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin  (někdy až 72h)  při přesně vypočítané teplotě. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C. Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání v přesně teplotně kontrolované vodní lázni.

Víno

Česká bílá vína dodává rodinné vinařství Zemánek z Velkých Bílovic , www.vinozemanek.cz, jako jediné restauraci v Táboře a okolí.

Červená vína dodává moravské vinařství Ing. Michlovský z Rakvic, www.michlovsky.com, který vyhrál v roce 2015 mnoho mezinárodních vinařských soutěží jako Terravino Izrael, PIWI Wine Award, AWC Wiena, Prague Wine Trophy atd.

Taktéž u nás můžete ochutnat prvotřídní vína  Z Kobylí v 0,7 lahvích. Kobylí je významná vinařská oblast jihovýchodní Moravy. Základem pro výrobu prvotřídních vín je nekompromisní kvalita hroznů. Na slunných stráních kolem říčky Trkmanky se nachátí celá řada skvělých viničných tratí. 

Káva

Po náročné cestě ve výběru kávy, jsme dospěli k rozhodnutí, nabídnout vám ten nejlepší produkt dostupný na našem trhu. 
Káva Ramenzoni pochází z tradiční rodinné pražírny založené roku 1957. Původní receptura výběru, zpracování a balení se dědí již po dvě generace. Proces pomalého pražení respektuje její samotný původ a výsledkem je káva s jedinečnou chutí a nenapodobitelným aroma. Pražením tohoto nejlepšího výběru z osmi různých druhů kávy je dosaženo plného a intenzivního aroma, dokonalé vůně, barvy, chuti a správného stupně kyselosti.